Tag: credite ipotecare

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare verzi?

Creditele ipotecare verzi sunt imprumuturile pentru cumpararea de apartamente sau case ecologice, cu consum redus de energie, ceea ce inseamna ca au o valoare mai mare decat casele obisnuite.

Care banci au cele mai mici dobanzi fixe la creditele ipotecare?

In topul bancilor cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-7 ani la un credit imobiliar/ipotecar, pentru cumpararea sau construirea unei locuinte, se gasesc BRD, ING, BT si First Bank, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din site-ul de specialitate, Calculatordecredite.ro.

La ce banca refinantam un credit ipotecar, pentru a obtine o rata mai mica?

Creditele ipotecare, spre deosebire de creditele de consum, au dobanzi mult mai reduse si mai uniform distribuite intre banci: cele mai mici sunt la CEC Bank si la Banca Transilvania, cu DAE de 5,3%, iar cele mai mari la OTP Bank (DAE de 6,5%) si BRD (DAE de 6,7%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro, care a luat in calcul 25 de tipuri de credite imobiliare standard, valabile si pentru refinantarea altor credite de acelasi tip.

Angajatii din spitalele care trateaza pacienti cu COVID-19 pot obtine la CEC Bank credite ipotecare cu dobanda mai mica decat Prima Casa

CEC Bank acorda angajatilor din institutiile medicale care lupta impotriva COVID-19 credite ipotecare cu o dobanda de 4,19% pe an, mai mica decat cea la creditele Prima Casa, care este 4,44%.

 

Creditele Prima Casa si-au pierdut din farmec: doar 77% din plafonul de garantare a fost epuizat, cu o luna inainte de finalul anului

Creditele pentru achizitia sau constructia primei locuinte de catre tinerii cu varsta de maxim 35 de ani garantate de stat prin programul Prima Casa par sa-si fi pierdut farmecul in acest an, in ciuda dobanzilor mici si a avansului de doar 5%, de trei ori mai mic decat cel pentru un credit standard.

Programul Prima Casa 2019 a fost lansat, bancile pot acorda credite ipotecare cu avans de 5% si dobanda de 5,28%

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunță lansarea Programului Prima Casă 2019, intr-o forma nemodificata fata de anul trecut, valoarea garantiilor ridicandu-se la 2 miliarde lei, ceea ce inseamna ca bancile pot acorda credite ipotecare in valoare de 4 miliarde lei, dat fiind ca garantia statului reprezinta jumatate din valoarea unui credit.

Piraeus Bank intra in topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare, dar prezentarea ofertei este incorecta

Piraeus Bank a anuntat astazi lansarea unui nou credit ipotecar cu a patra cea mai mica dobanda din piata, insa banca nu a publicat si clasamentul pe baza caruia a fost pozitionata oferta sa, pentru a vedea elementele luate in calcul pentru acest top.

Guvernul nu-si schimba opinia: clientii bancilor pentru locuinte pot incasa prima de stat doar daca o investesc in domeniul locativ

Guvernul condus de Viorica Dancila a trimis Camerei Deputatilor punctul de vedere cu privire la modificarea legii bancilor pentru locuinte, nemodificat fata de cel prezentat in septembrie anul trecut de fostul prim-ministru Mihai Tudose, potrivit caruia clientii celor doua banci pentru locuinte (BCR si Raiffeisen) care incheie contracte de economisire-creditare pot primi o prima de la stat de pana la 25% pe an, maxim 250 de euro, doar daca justifica utilizarea acestor bani in scopuri locative.

Consiliul Concurentei, care ar trebui sa aiba primul cuvant la legea de plafonare a dobanzilor la credite, tace. De ce oare?

Se stie ca intr-o economie de piata preturile si dobanzile (pretul banilor) sunt rezultatul concurentei, adica a relatiei dintre oferta si cerere: cu cat oferta este mai mare, cu atat preturile mai mici, iar cand cererea creste, preturile se majoreaza.

Interventia statului pe piata libera, prin limitarea preturilor, asa cum intentioneaza acum, prin legea de plafonare a dobanzilor la credite (de 2,5 ori peste dobanda BNR la creditele ipotecare si 18% la creditele de consum), ar fi justificata daca pe piata creditarii nu exista o concurenta reala, astfel incat dobanzile sunt exagerat de ridicate.

Dobanda la creditele ipotecare a mai urcat cu o jumatate de punct, la 6,1%; o singura banca, BRD, ofera rata fixa pe toata perioada de rambursare

Dobanda (DAE) medie la creditele ipotecare acordate de cele mai mari sapte banci romanesti (BCR, BT, BRD, Raiffeisen, Unicredit, CEC si ING) a mai crescut cu o jumatate de punct in ultimele doua luni, de la 5,6% 6,1%, din cauza majorarii dobanzii interbancare ROBOR.